De staatsloterij winnen is eenvoudiger dan goed personeel aantrekken. Althans, daar lijkt het door de huidige krappe arbeidsmarkt op. Het wordt nog lastiger: door een gunstig economisch klimaat groeien bedrijven en is er extra capaciteit nodig. Dat in combinatie met een toenemende vergrijzing van organisaties zorgt voor extra druk op de arbeidsmarkt. Uit de jaarlijkse Arbeidsmarktverkenning van Randstad blijkt bijvoorbeeld dat meer dan de helft van 580 ondervraagde bedrijven grote moeite heeft met het werven van geschikt personeel. Personeel zelf opleiden wordt daardoor steeds populairder evenals het binden van met name jongere medewerkers door middel van loopbaanperspectief, interne mobiliteit, goede secundaire arbeidsvoorwaarden enzovoort. Wat te doen?
-maak in-, door- en uitstroomscenario’s
-zet personeelsbeleid op de managementagenda door een link te leggen tussen arbeidsmarkt en de ambities van uw organisatie
-bind mensen door te boeien
-houd mensen in beweging, voorkom verstarring
-ga op zoek naar bronnen en alternatieven
-schakel een goed arbeidsmarktcommunicatiebureau in

Wilt u hierover eens op niveau sparren? Maak dan een afspraak met Ruud de Haan, algemeen directeur ipc). Bel (020) 662 33 36 of stuur een e-mail.

<<terug